Er du over 40 år?

Kolesteroltallet er en af de vigtigste indikatorer for, hvor sunde vi er. Så der er god grund til både at få tjekket tallet og til at gøre noget ved det, hvis det er for højt.
Er du over 40 år, og har du ikke fået kolesterolet i blodet tjekket indenfor de seneste 5 år, bør du få lavet et Helbredstjek og derigennem få en blodprøve.

Du kan godt regne med at kolesteroltallet stiger med alderen, hvis ikke du er opmærksom på det, og du kan sammen med din læge fastslå, hvor stor din risiko er for et for højt kolesteroltal og hvad der ellers spiller ind for din risiko for at blive syg af dårligt hjerte. Her handler det også om blodtrykket, ligesom lægen sikker vil spørge dig, om du ryger. Familiens ’hjertehistorie’, din alder og dit køn er også parametre.

Alle voksne, som har et familiemedlem, der har hjerteproblemer eller f.eks. har haft et slagtilfælde, bør få sit kolesterol tjekket. Hvis dine forældre eller søskende har problemer med hjertet før de er fyldt 55 år for mændenes vedkommende og 65 år for kvindernes, skal du være opmærksom.

Den gode nyhed er, at det kan være nemmere at sænke kolesterolet i blodet end du måske tror. Nogle gange ændrer helt enkle livsstilsvaner dit tal og dermed din risiko – dette vil du kunne få hjælp til ved et helbredstjek Men det kan også være nødvendigt at tage medicin, som kan ændre tallet signifikant indenfor 6 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *